Antje Veldstra, Jessy Boelen en Jilt Groenendal

Van 7- 31 december 2022

  • Opening 11 december om 16.00 uur
  • Ontmoeting met de exposanten 18 december van 14.00 tot 16.00 uur

Tijdens de kilte van de decembermaand hebben we in onze galerie een expositie georganiseerd met heerlijk warme kleuren, prachtige beeldhouwwerken en houtdrukken. Het betreft werk van Antje Veldstra, Jessy Boelen en Jilt Groenendal.

Over de exposanten:

Antje Veldstra:

In Coronatijd heeft Antje inspiratie opgedaan op rustige, nu nog onbekende plekken in het Noorden. Door de oorverdovende stilte alleen onderbroken door een wolf, hert of vogel en andere geluiden uit de natuur heeft van ‘Wad naar Veen’ prachtige nieuwe houtdrukken opgeleverd.

Jessy Boelen:

Is beeldhouwer en werkt de helft van het jaar op Paros, Cycladen. En is gefascineerd door het bekende Parian,  Lychnitis marmer afkomstig uit de groeve bij het dorp Marathi, en is transparant en heeft fijne kristallen. Jessy zoekt haar stenen in oude mijnen, rivierbeddingen of tijdens haar wandelingen die haar inspireren om haar mooie sculpturen te creeëren. Hoewel virtuoos zijn haar witte sculpturen zoals abstracte, torso’s, figuren en vogels van een grote eenvoud.

Jilt Groenendal:

Schildert intuïtief, kleurrijke, abstracte olieverfschilderijen op linnen in verschillende series en stijlen. Het werk is snel, spontaan, en direct met veel ruimte voor het toeval. Dit werk laat een veelheid aan kleur en vorm zien waarvan een deel monochroom is. Het beeld kan verschillende waarnemingseffecten geven die uiteraard individueel kunnen worden geïnterpreteerd.

Zondag 11 december was de opening van de expositie. Het was een gezellige opening waarbij exposanten, vrienden, familieleden en andere kunstliefhebbers aanwezig waren. De expositie is nog te zien t/m 31 december.
Hier een impressie in foto’s van Rinske Hokwerda . Meer foto’s zijn hier te zien:

Rinske Hokwerda – Forma Aktua 11 december 2022 (myportfolio.com)

JAntje Veldstra en Jessie Boelen