Noordelijk Kunst Kader 2020

Van 2 november-4 december
In samenwerking met het Noordelijk Kunst Kader 2020 is er weer een prachtige en gevarieerde expositie te zien waarbij 6 leden hun werk laten zien.
Info expositie:
 Opening 6 november om 16.00 uur

Wilma Wassing werkt als beeldhouwer; ze maakt zowel figuratieve als abstracte beelden. Haar beelden van hout met keramiek zijn aards en krachtig met een eigen vitaliteit en een vleugje mystiek. Het thema vrijheid is een essentiële rode draad in haar werk.

Sikko Mulder gebruikt een combinatie van verschillende technieken. Een belangrijk onderdeel hiervan vormt het over elkaar aanbrengen van verschillende lagen half transparant architectenpapier. Het gaat om letterlijke diepte, ontstaan door oude en nieuwe opgebrachte lagen
met elkaar te laten versmelten.

Rita Siemons is gefascineerd door het maken van originele en draagbare sieraden van zilver en goud. Hierbij gebruikt zij ook perspex en leer in combinatie met zilver en maakt ze zilveren breiobjecten die het sieraad een extra dimensie geven.

Froukje Dijkstra werkt als keramiste en maakt handgevormde organische objecten. Mooie vormen in de natuur zoals planten, dieren, fossielen, zaden, peulen en paddenstoelen kunnen een inspiratiebron zijn voor haar objecten. De ruw uitsmeltende glazuren versterken het beeld van een verweerd uiterlijk.

Emy Noya’s schilderijen zijn een samenspel van vormen en kleuren. In haar abstracte, kleurrijke werk staat de uiteindelijke dynamiek in de compositie centraal. Er is veel variatie in werk en werkwijze, zowel sober, subtiel, minimalistisch als lyrisch, abstract expressionistisch.

Rineke Hollemans vindt haar inspiratie in de landschappen rond haar woonomgeving Drenthe, in Europa of ver daarbuiten. Ze trekt er regelmatig op uit om het karakter van de groenlanden, velden of stroomdalen vast te leggen. Naast grafiek (hout-linosneden) maakt ze schilderijen in olieverf of acryl.

Zondag 6 november was de opening van de expositie. Het was een gezellige opening waarbij exposanten, vrienden, familieleden en andere kunstliefhebbers aanwezig waren. De expositie is nog te zien t/m 4 december.
Hier een impressie in foto’s van Luc Veenstra . Meer foto’s zijn hier te zien: Forma Aktua (myalbum.com)