Expositie met Tim Blaauw, Hana Vendlova en Koos Zwiers.

Van 24 augustus tot en met 25 september 2022
-Opening op zondag 28 augustus om 16.00 uur
-11 September tussen 14.00 en 17.00 uur ontmoeting met exposanten

Hier onder de films van de kunstenaars die ook in de galerie te zien zijn.

Zondag 28 augustus was de opening van de expositie bij galerie Forma Aktua. De exposanten, vrienden, familieleden en andere kunstliefhebbers waren aanwezig. De expositie is nog te zien t/m 25 september.
Hier een impressie in foto’s van Luc Veenstra. Meer foto’s zijn hier te zien: https://myalbum.com/album/z5yCn2wCNwYk

Tim Blaauw:
Is grafisch ontwerper, tekenaar en maakt houtsnijwerk. Hij laat zich inspireren door spoorwegen in al zijn facetten, maar ook landkaarten, schelpen en ruimtelijk werk hebben zijn interesse. Tim onderzoekt hoe een landschap te herkennen is en ondergeschikt wordt gemaakt door
tussenkomst van de mens.

Hana Vendlova:
Studeerde in 2016 af aan de Klassieke Academie te Groningen waar ze haar Master behaalde. Hana schildert met diverse technieken. Terugkerende thema’s in haar schilderijen zijn landschappen, bloemen in de krachtige kleuren van de bekende De Ploeg schilders. Voor de Provincie Groningen heeft Hana een schilderij gemaakt gemaakt in de geest en de intentie van De Ploeg ter ere van het 100 jarige bestaan.

Koos Zwiers:
Maakt keramische sculpturen waarin we in dieren menselijk gedrag kunnen waarnemen. Vogels bijvoorbeeld worden gezien als: slim, deftig, agressief, morbide of vrolijk. Mythische dieren, combinatiewezens, met menselijke trekjes, deels dier, deels mens. De sculpturen leiden ons terug naar de tijd van een eeuwenoude geschiedenis, het oude Mesopotamië. Vervolgens hebben de Romeinen ‘hun dieren’ verspreid door heel Europa.