GALERIE
FORMA AKTUA

Forma Aktua is een galerie, gevestigd in het bruisende stadshart van Groningen, 40 jaar geleden opgericht door Henri de Wolf, door vrienden Hannibal genoemd. In ons pand bieden we een podium aan zowel gevestigde als aan startende, vaak jonge kunstenaars, uit het Noorden. Zo willen we de relatie tussen kunstenaars en kunstliefhebbers bevorderen.

De expositiecommissie maakt een selectie en zorgt voor een gevarieerd aanbod van moderne en hedendaagse schilder- figuratieve kunst, grafische werken en sculpturen. Circa 1x per maand richten we een nieuwe expositie in van 3 tot 4 kunstenaars. De Zomersalon vormt hierin een uitzondering met ongeveer 50 kunstenaars en een expositie van 2 maanden.

Alle exposities starten met een officiële opening, waarbij kennis gemaakt kan worden met de kunstenaars. In combinatie met een hapje, drankje, een muzikale omlijsting, gedichten en/of poëzie passend bij de kunst en de exposanten. Daarnaast worden er lezingen gehouden en richten we ons op samenwerking/activiteiten met andere galeries. Mede door de bijdrage van de Vrienden van Forma Aktua is het mogelijk om bovenstaande activiteiten te organiseren. Daarnaast zijn we er trots op dat Forma Aktua wordt gerund door circa 20 enthousiaste vrijwilligers die allen een hart hebben voor Kunst, de Galerie en de Kunstenaars.

Op 22 januari 2023 was de uitreiking  van de kopperprent 2023. Bekijk hier de film over de ontwerper en zeefdrukker van de Kopperprent.

2023-04-09 Ton Kalishoek 3

Agenda

april, 2023

08maa13:0008apr17:00Berend Hogeling, Herma van Bolhuis en Carin Tappel

12apr(apr 12)13:0014mei(mei 14)17:00Beeldend Collectief Drenthe: Balans/Disbalans

DOE IETS GOEDS VOOR UZELF EN VOOR DE KUNST

Wil je ons steunen: Aarzel niet en wordt Vriend van Forma Aktua.

Je zorgt ervoor dat deze mooie Galerie kan blijven draaien en ontvangt jaarlijks een prachtige Kopperprent; een zeefdruk speciaal voor Forma Aktua gemaakt!

Ook ontvang je circa 10x per jaar de Nieuwsbrief, en word je als eerste op de hoogte gehouden van de activiteiten, exposities en openingen.

Je bent al Vriend voor een bijdrage van € 25 per jaar

Wil jij vriend van Galerie Forma Aktua worden? Stuur dan een mail naar info@forma-aktua.nl  en maak € 25,00 of meer over naar NL89INGB000002085, ter name van Galerie Forma Aktua, onder vermelding van ‘Vriend Galerie Forma Aktua’.

Wit
X