Kopperprent

Kopperprent 2023
Op 22 januari 2023 was de presentatie van de kopperprent 2023.
In deze film kun je zien hoe Rueben Millenaar werkt als ontwerper. Aldrik Salverda, de zeefdrukker, laat zien hoe hij zeefdrukken maakt.
De jubileum koppermaandagprent 2020

Het is een oude traditie uit de drukkerswereld: aan het begin van een jaar wordt er een kopperprent uitgebracht. Forma Aktua doet al meer dan 30 jaar aan die traditie mee. En ondanks de Corona problemen, brengt de galerie ook dit jaar weer een kopperprent uit.

Helaas: de pandemie heeft wel een streep gehaald door de traditie om de kopperprent op de eerste maandag na driekoningen feestelijk aan de donateurs (tegenwoordig vrienden geheten) uit te reiken.  Geen feest dus, maar wel een kopperprent, en wat voor één!

In het jubileumjaar van Forma Aktua hebben we gekozen voor een kopperprent van Henri de Wolf. Henri de Wolf was samen met Henk van der Spoel de initiator en oprichter van Forma Aktua. Het is een prent uit een serie van 4 , die Henri de Wolf vlak voor zijn overlijden nog maakte. De prenten gaan vooral over zijn innerlijke strijd met de gebeurtenissen in zijn jeugd.

Aldrik Salverda heeft ruim 25 jaar vele kopperprenten en zeefdrukken gedrukt voor Forma Aktua en ook de jubileum kopperprent 2021 is door hem gedrukt.

Als vriend van Forma Aktua heeft u de unieke gelegenheid om een kunstwerk van Henri de Wolf in uw bezit te krijgen. Voor de vrienden hebben we een exemplaar gereserveerd. Maar als u de kunst en dus ook Forma Aktua een warm hart toedraagt, kan u door vriend te worden ook in het bezit komen van een uniek kunstwerk van Henri de Wolf.

Als u vriend bent (of wordt, door 25 euro op de bankrekening van Forma Aktua ( NL89INGB0000020825) te storten) dan kunt u de prent afhalen zodra de galerie weer open is. Wilt u hem thuisgestuurd krijgen? Wordt dan vriend voor 35 euro.

X