Over de Galerie

Forma Aktua is een galerie, gevestigd in het bruisende stadshart van Groningen, in 1973 opgericht door Henri de Wolf, door vrienden Hannibal genoemd. In ons pand bieden we een podium aan zowel gevestigde als aan startende, vaak jonge kunstenaars, uit het Noorden. Zo willen we de relatie tussen kunstenaars en kunstliefhebbers bevorderen.

De expositiecommissie maakt een selectie en zorgt voor een gevarieerd aanbod van moderne en hedendaagse schilder- figuratieve kunst, grafische werken en sculpturen. Circa eens per maand richten we een nieuwe expositie in van drie tot vier kunstenaars. De Zomersalon vormt hierin een uitzondering met ongeveer 50 kunstenaars en een expositie van twee maanden.

Alle exposities starten met een officiële opening, waarbij kennis gemaakt kan worden met de kunstenaars. In combinatie met een hapje, drankje, een muzikale omlijsting, gedichten en/of poëzie passend bij de kunst en de exposanten. Daarnaast worden er lezingen gehouden en richten we ons op samenwerking/activiteiten met andere galeries. Mede door de bijdrage van de Vrienden van Forma Aktua is het mogelijk om bovenstaande activiteiten te organiseren. Daarnaast zijn we er trots op dat Forma Aktua wordt gerund door circa 20 enthousiaste vrijwilligers die allen een hart hebben voor kunst, de galerie en de kunstenaars